ЛГБТИ Център България

Култура

ЛГБТИ общността има богата и динамична културна дейност. ЛГБТИ Център си поставя за цел да я стимулира, промотира, обогатява и обединява под знака на творческото мислене и свободата на себеизразяване на всички ЛГБТИ хора.

ЛГБТИ общността има богата и динамична културна дейност. ЛГБТИ Център си поставя за цел да я стимулира, промотира, обогатява и обединява под знака на творческото мислене и свободата на себеизразяване на всички ЛГБТИ хора.

ИЗКУСТВО

Изкуството ни дава възможност да преодоляваме бариерите, да насърчаваме разбирането помежду ни и да променяме възприятията в обществото около нас. Вдъхновени от всички измерения на ЛГБТИ изкуството, работим по проекти, които целят да срещат и овластяват артистите и техните публики.

Sofia Pride Art Week

Sofia Pride Art Week, който се организира и курира от Фондация GLAS, се случва от 2012 г. насам като предхождаща програма на Sofia Pride през юни. Фестивалът включва серия от събития и изложби, които целят да покажат красотата, разнообразието и достиженията на ЛГБТИ общността както в световен, така и в локален план. 

Sofia Pride Art Week

ФИЛМИ

ЛГБТИ филмовото изкуство е старо поне колкото самото кино. Разбира се, то не е съществувало във форматите и жанровете, в които съществува днес, но ЛГБТИ героите винаги са намирали място в него още от самото му зараждане. Наша цел е да показваме техните истории и да подкрепяме тяхното разпространение и по-добро опознаване в ЛГБТИ общността.

Sofia Pride Film Fest

Sofia Pride Film Fest, който се организира и курира от Младежка ЛГБТ организация “Действие”, се случва от 2012 г. насам в седмицата преди Sofia Pride през юни. Филмовият фестивал представя на българските зрители най-доброто от световното ЛГБТИ кино. На него са прожектирани за първи път в България филми като “Уикенд” (Weekend), “Новаци” (Beginners), “Парий” (Pariah) и много други.

www.sofiapridefilmfest.com

КНИГИ

От древногръцката митология и философия, през сонетите на Шекспир, до Пруст, Вирджиния Улф и отвъд тях ЛГБТИ литературата ни дава огледало, в което да погледнем на себе си от малко по-различен ъгъл.

Big Gay Book Club

Big Gay Book Club е книжен клуб с фокус върху ЛГБТИ литературата, но с любопитство към всички останали книги. Клубът, който се създава по идея на Фондация GLAS и Севда Семер, се събира в първия четвъртък на всеки месец в София. Участниците четат класика, поезия, романи, биографии, комикси или каквото им харесва – не се дискриминират книги по жанр, година, автор или друго. Всяка следваща книга се избира след гласуване, а предложения се приемат от всекиго.

Big Gay Book Club

МУЗИКА

Какво прави от една песен ЛГБТИ евъргрийн? Подобно на самата ЛГБТИ общност саундракът на нашите музикални традиции и този на нашето настояще е изключително обширен и разнообразен. Наша мисия е да ги съхраняваме, разпространяваме и помагаме за създаването на нови форми на музикално изкуство сред ЛГБТИ хората.

СЪБИТИЯ

Събитията на ЛГБТИ Център целят да съхранят разнообразието и богатството на всички форми на себеизразяване на хората в ЛГБТИ общността. Инициативите, които организираме, обединяват забавление, ценен опит и полезни знания, насочени към сближаването и овластяването на ЛГБТИ хората.

Add comment

February 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

БЮЛЕТИН

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.