ЛГБТИ Център България

HPV – Човешки Папилома Вирус

HPV е вирусна инфекция с поне 170 различни типа. Повечето от тях са напълно безвредни, но други са канцерогенни и могат да причинят рак на маточната шийка, пениса, ануса, гърлото, устата.

КАКВО Е HVP?

HPV е вирусна инфекция с поне 170 различни типа. Повечето от тях са напълно безвредни, но други са канцерогенни и могат да причинят рак на маточната шийка, пениса, ануса, гърлото, устата.

КАК СЕ ПРЕДАВА?

HPV е най-често предаваната инфекция по полов път в света. HPV се предава чрез необезопасен анален, вагинален и орален секс, но има щамове, които се предават дори само чрез допир между хората. HPV се предава изключително лесно, не е нужно да има обмен на семенна течност или кръв.

КАК СЕ ЛЕКУВА?

Няма наличен лек срещу който и да е от HPV щамовете. Хубавото е, че имунната система сама се справя с повечето типове HPV. Не се самолекувайте с антибиотици, защото HPV е вирусна, а не бактериална инфекция.

КАКВО ДА НАПРАВЯ?

Има изключително успешна ваксина срещу HPV.

Моля, ваксинирайте се! По този начин не само, че се предпазвате от канцерогенните щамове на HPV, но и предпазвате всички с които общувате. Тестовете за HPV са изключително скъпи, следователно, най-разумният начин да се предпазите от най-опасните щамове е да се ваксинирате срещу HPV.

ПРОБЛЕМИ

Недостатъчно хора се ваксинират срещу HPV.
Неблагоприятната анти-вакс тенденция от последните няколко десетилетия вършат изключително лоша услуга на човечеството. Заболяване, като HPV, за което има ваксина може да бъде напълно заличено.

Add comment

July 2019
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

БЮЛЕТИН

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.