ЛГБТИ Център България

Хепатит Б

Хепатит Б е вирусно заболяване, което афектира черния дроб. Хепатит Б, както и Хепатит C са основни причинители на чернодробна цироза/рак по света.

КАКВО Е ХЕПАТИТ Б?

Хепатит Б е вирусно заболяване, което афектира черния дроб. Хепатит Б (заедно с Хепатит C) е основен причинител на чернодробна цироза/рак по света. Съществува Остър Хепатит Б, който в повечето случаи след няколко месеца се изчиства от тялото и човекът придобива имунитет. За съжаление има и Хроничен Хепатит Б, който подобно на ХИВ, е хронично заболяване за което все още няма лек и изисква редовен прием на медикаменти.

КАК СЕ ПРЕДАВА?

Сексуално. Хепатит Б се предава чрез необезопасен анален, вагинален и орален секс.

КАК СЕ ЛЕКУВА?

Понеже е вирусна инфекция, Хепатит Б не се третира с антибиотици. Лечението и/или третирането му е комплексно и изисква консултация с лекар.

КАКВО ДА НАПРАВЯ?

Има изключително успешна ваксина срещу Хепатит Б.

Моля, ваксинирайте се! По този начин не само си спетявате седмици или месеци болка (ако е Остър Хепатит Б) или гарантирано хорнично заболяване, което ще ви принуди да пиете редовно лекарства (ако е Хроничен Хептатит Б), но и предпазвате всички с които общувате.

ПРОБЛЕМИ

Не достатъчно хора се ваксинират срещу Хепатит Б.
Неблагоприятната анти-вакс тенденция от последните няколко десетилетия върши изключително лоша услуга на човечеството. Заболяване, като Хепатит Б, за което има ваксина може да бъде напълно заличено.

Add comment

July 2019
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

БЮЛЕТИН

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.