ЛГБТИ Център България

ЛГБТИ Център – България е на ваше разположение

LGBTI-center.bg е виртуална платформа, в която ще намирате информация, новини и други ресурси свързани с ЛГБТИ общността в България и навън.

LGBTI-center.bg е виртуална платформа, в която ще намирате информация, новини и други ресурси свързани с ЛГБТИ общността в България и навън. Портал, където дейността, проектите и услугите, които различните организации предлагат на ЛГБТИ хората, техните семейства и приятели ще бъдат лесно достъпни, видими и полезни.

Част от услугите, които участващите в Центъра организации предлагат са:

ПРАВНА ПОМОЩ

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОМОЩ

ЗДРАВНА ПОМОЩ

ДОКЛАДВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

ГОРЕЩА ЛИНИЯ ЗА ПОДКРЕПА

ГРУПОВА ТЕРАПИЯ

СЪПОРТ ГРУПИ

РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР

КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ

ЛГБТИ Център предоставя пълна гама от услуги, адаптирани към нуждите на всеки ЛГБТИ човек. Чрез всяка наша услуга целим да информираме и овластяваме членовете на ЛГБТИ общността, както и да подкрепяме вашето личностно и професионално развитие.

Правни услуги

Стремим се да обгрижваме правните нужди на всички ЛГБТИ хора със специален фокус върху брачното равенство, както и жертвите на насилие и престъпления от омраза. Организираме специализирани семинари, обучения, дискусии и срещи, насочени както към общността, така и към институциите и доставчиците на услуги.

Здравни услуги

Чрез ЛГБТИ Център ще стигнете до богата мрежа от ресурси и професионалисти с опит в областта на физическото здраве.При нас може да намерите съвет или полезна информация как да се справите с появил се здравословен проблем или как да водите по-здравословен и щастлив живот.

Психологични услуги

Ако сте изправени пред проблеми или емоции, които чувствате, че са извън вашия контрол, ЛГБТИ Центърът е мястото, където ще откриете съдействие и помощ да се справите с тях. Предоставяме различни видове индивидуална и групова терапия, както и психологическа помощ на всички членове на ЛГБТИ общността.

Други

В ЛГБТИ Центъра ще намерите всякакъв вид подкрепа. Независимо дали сте от България и търсите допълнителни услуги или съвети, или сте чужденци на посещение или за постоянно в нашата страна, ЛГБТИ Центърът е тук за всички вас.

ЛГБТИ Центърът организира и подкрепя всеки месец разнообразни събития и активности, насочени към ЛГБТИ общността в България. Не пропускайте да получавате актуална информация за всичко, което се случва и което може да е ви е интересно да посетите или да участвате.

Work It OUT

Work It OUT е бизнес платформа, създадена от Фондация GLAS, която цели да насърчи създаването на положителна и подкрепяща бизнес среда за приобщаването на ЛГБТИ служителите в България. Платформата е насочена към местни и международни компании, които оперират на територията на България във всички сектори на бизнеса, като им предоставя методи, инструменти и специализирани събития за подобряване на фирмената култура и отварянето й към разнообразието.

www.workitout.bg

Докладване на престъпления

Групата на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните хора в България все още е подложена на различна дискриминация, а в някои случаи на насилие и тормоз просто заради тяхната сексуална ориентация или полова идентичност. Множество ЛГБТ хора не могат или се страхуват да бъдат себе си в ежедневието си. Всеки – независимо от сексуалната си ориентация или полова идентичност – има правото да живее безопасно, без страх и да участва пълноценно във всички аспекти на живота. Да бъдеш нападнат или обиждан е ужасно да се случи на всеки, но да бъдеш атакуван и тормозен заради това, което си, е дори по-тежко и оставя чувство на уязвимост. Хомофобските и трансфобските престъпления са неприемливи. Неосъждането им подхранва страх след ЛГБТ хората и увеличава дискриминацията срещу тях.

www.tolerantni.com

Активизъм

ЛГБТИ Център предоставя менторство и развитие на новото поколение лидери и активисти както на местно, така и на регионално ниво. Сред целите, които сме си поставили, е и да обучаваме обществеността за проблемите на ЛГБТИ хората, да организираме информационни кампании, както и да си сътрудничим с лидери от всички социални сфери за постигането на равенство и приобщаването на всички ЛГБТИ хора.

ЛГБТИ речник

Да говорим на един език и да знаем какво стои зад основните думи и термини, които са част от историята и културата на общността ни, е изключително важно. Това поставя основите на по-доброто общуване и по-ефективното разбиране помежду ни.

Повече информация за участващите организации, можете да откриете тук или в официалните уебсайтове на всяка от организациите. При необходимост от помощ или повече информация за нашите дейности и услуги, можете да се свържете по някои от начините тук.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.