ЛГБТИ Център България

Първият ЛГБТИ общностен център отваря врати в София

През годините неведнъж сме обсъждали отварянето на ЛГБТИ общностен център, но това винаги оставаше мечта. Днес ЛГБТИ общността е по-силна и по-обединена от всякога и мечтата се превръща в реалност. Заедно с десетки представители на общността отворихме нова страница в историята на ЛГБТИ движението в България. 

Новото пространство се казва Рейнбоу хъб (Rainbow Hub) и е резултат от съвместната работа на Младежка ЛГБТ организация “Действие”, Фондация “Ресурсен център Билитис”, Фондация GLAS и други самостоятелни активисти. Целта му е да предоставя защитено пространство на всички ЛГБТИ хора в България, където те ще получават полезна информация за правата и здравето си, ще осъществяват контакти и ще се събират в групи по интереси. Мястото ще служи и като офис на София Прайд, както и на трите национални ЛГБТИ организации.

Мисията на Рейнбоу хъб е да подкрепя и мобилизира зараждащата се ЛГБТИ общност в България. В него ще се организират разнообразни събития и инициативи, насочени към потребностите на ЛГБТИ хората, със специален фокус в/у младежи и лица в неравностойно положение. Центърът ще служи като обединяващо звено на българската ЛГБТИ общност и ще спомага за усилване на връзката както между членовете на общността, така и между организациите, които са базирани в общността и работят в нейна полза. Ще привлича и оказва подкрепа и на родители на ЛГБТИ деца и младежи. Също така, ще допринесе за по-ефективното прилагане на подход “отдолу-нагоре” за справяне с основните проблеми и предизвикателства, с които се сблъскват ЛГБТИ хората всеки ден. Пространството ще осигури и възможност за осъществяване на пряк контакт между активисти и други представители на общността от всички части на България.

Рейнбоу хъб се намира на ул. “Любен Каравелов” 24 в София. Повече за програмата и дейностите на пространството може да научите от официалния му сайт www.lgbti-center.bg. В онлайн платформата ще откриете полезни ресурси и информация за програми, услуги, лидерство и застъпничество по различни теми като здраве, право, култура и образование.

1 comment

August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

БЮЛЕТИН

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

НЕКА ТИ ПОМОГНЕМ

Правна помощ

Психологическа помощ

Здравна помощ

Съпорт групи

Докладване на престъпления

ПИШИ НИ

ДОКЛАДВАЙ

ХОМОФОБСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.